Mi a Klub és mi nem...

A Magyar-Japán Gazdasági Klub mottója: „Híd a magyar-japán üzleti kapcsolatokhoz”. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyesületi törvény értelmében működő Klubunk konkrét ügyekbe avatkozna be, mint például üzletszerzés és/vagy konkrét termékek értékesítése. Tagjainkat elsősorban a két ország közötti gazdasági kapcsolatok háttere foglalkoztatja, melynek része az üzleti kultúra, amely a globalizáció hatásai ellenére Japánban és Magyarországon meglehetősen eltérő. Ezért minket inkább a két ország gazdasági kapcsolatainak makroszintű fejlődése érdekel. Mivel állami feladatokat semmilyen körülmények között nem kívánunk ellátni, taggyűléseink, klubrendezvényeink „nyugodt” körülmények között, sokszor fehér asztal mellett zajlanak. Ha ezek után valamelyik tagunk a Klubban tanultakat, hallottakat saját vállalkozásában használja fel, az az ő dolga...

Kapcsolódó cikkek

Interjú az elnökünkkel - Diplomacy&Trade

Interjú az elnökünkkel - Diplomacy&Trade

Interjú készült elnükünkkel, dr. Urbán Lászlóval a Diplomacy&Trade magazin jóvoltából. Az interjúban többek között szó esik a klub tulajdonságairól, előnyeiről, a Japán iránti szeretetről és az oszakai világkiállitáson való részvételről is.  

Találkozó a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületével

Találkozó a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületével

Július 17-én klubunk elnöke és 5 tagja fogadáson vett részt a japán nagykövetségen, ahol őex. ONO Hikariko japán nagykövetasszony házigazdaként látta vendégül - az MJGK képviselőin kívül - a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületének (MJVE, közkeletű nevén a Shokokai) tagjait.