Mi a Klub és mi nem...

A Magyar-Japán Gazdasági Klub mottója: „Híd a magyar-japán üzleti kapcsolatokhoz”. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyesületi törvény értelmében működő Klubunk konkrét ügyekbe avatkozna be, mint például üzletszerzés és/vagy konkrét termékek értékesítése. Tagjainkat elsősorban a két ország közötti gazdasági kapcsolatok háttere foglalkoztatja, melynek része az üzleti kultúra, amely a globalizáció hatásai ellenére Japánban és Magyarországon meglehetősen eltérő. Ezért minket inkább a két ország gazdasági kapcsolatainak makroszintű fejlődése érdekel. Mivel állami feladatokat semmilyen körülmények között nem kívánunk ellátni, taggyűléseink, klubrendezvényeink „nyugodt” körülmények között, sokszor fehér asztal mellett zajlanak. Ha ezek után valamelyik tagunk a Klubban tanultakat, hallottakat saját vállalkozásában használja fel, az az ő dolga...

Kapcsolódó cikkek

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Az 1972-ben alapított klub vezetését Dr. Urbán László vette át Kiss Sándor úrtól, aki 2003 óta vezette a klubot. Áldozatos munkáját ezúton is megköszönve annak a meggyőződésünknek is hangot adunk, hogy a Klub tagjai által egyhangúan Tiszteletbeli Elnökké választott Kiss úr tapasztalatainak átadására, közelgő 80. születésnapja ellenére, a Klub továbbra is számíthat.

Elnöki üdvözlet

Elnöki üdvözlet

Az alábbiakban igyekszem tömören összefoglalni, hogy a több mint fél évszázada alakult Klubunk miként igyekszik megfelelni a mai rohanó Világban egy ilyen tradicionális, mondhatnánk klasszikus formában működő keretek között!