Elnöki üdvözlet

Elnöki üdvözlet

Tisztelt Látogató, kedves Barátaink! 

Magyar-Japán Gazdasági Klub (MJGK) elnökének tisztjét ez év elejétől hivatalosan is átvehettem elődömtől, a Klubot ismerők, a Klubtagok és az általam is nagyra tartott Kiss Sándor úrtól, aki több mint két évtizeden keresztül sikeresen irányította a Klubot.
 
Az alábbiakban igyekszem tömören összefoglalni, hogy a több mint fél évszázada alakult Klubunk miként igyekszik megfelelni a mai rohanó Világban egy ilyen tradicionális, mondhatnánk klasszikus formában működő keretek között! 
 
A Klub nemrégiben elfogadott új Alapszabálya hűen tükrözi az elmúlt évtizedek változásait, fejleményeket, de alapvető célunk nem változott: szeretnénk kötetlen formában összefogni a japán-magyar viszonylatú érdekeltséggel rendelkező és a klubélet iránt érdeklődő természetes és jogi személyeket, és ezáltal elősegíteni, valamint fejleszteni elsősorban a Japán és Magyarország közötti nemzetközi gazdasági kapcsolatokat. Úgy gondoljuk, hogy a klubszerű működéssel a kulturális és egyéb, akár a személyes baráti kapcsolatok fejlődéséhez is, még ha szerény mértékben is, hozzájárulhatunk. 
 
Meggyőződésünk szerint a mai nagyon bonyolult és konfliktusokban túlzottan is bővelkedő világban a szigetország Japán a kiegyensúlyozott nyugalom és a prosperitás szigete is, még ha a máshol is jól ismert gazdasági problémákkal küzd. Az Európai Unió tagjaként Magyarország a szintén ismert gazdasági nehézségeinek leküzdésében számíthat a japán tapasztalatok sikeres implementálására. Az MJGK bízik abban, hogy számos olyan magyar sajátosságot sikerült és sikerül a jövőben is Japánba eljuttatni, amelyek szebbé és gazdagabbá teszik a japán emberek életét is. A mindehhez szükséges közvetítő szerepet a Klub tagjai informális baráti kapcsolatok révén, egyfajta jószolgálati tevékenység útján látják el. 
 
Szeretném jelezni, hogy idén az MJGK négy új taggal bővült. Várom további érdeklődésüket!
 
Urbán László
elnök
Magyar Suzuki Zrt. volt vezérigazgató-helyettese,
jelenlegi Igazgatósági szenior tanácsadó

Kapcsolódó cikkek

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Az 1972-ben alapított klub vezetését Dr. Urbán László vette át Kiss Sándor úrtól, aki 2003 óta vezette a klubot. Áldozatos munkáját ezúton is megköszönve annak a meggyőződésünknek is hangot adunk, hogy a Klub tagjai által egyhangúan Tiszteletbeli Elnökké választott Kiss úr tapasztalatainak átadására, közelgő 80. születésnapja ellenére, a Klub továbbra is számíthat.