Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Japánban

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere ENSZ XIV. Bűnmegelőzési és Bűnüldözési Kongresszusán vett részt. Tokióban megbeszélést folytatott Motegi Tosimicu japán külügyminiszterrel.

photo

A miniszterek tárgyalása előtti pillanat. (KKM fotó)
 

Külgazdasági és külügyminiszterünk Tokióban tárgyalt Nikkaku Akihiróval, a Toray Industries elnökével, valamint Kavada Kódzsival, a Seiren Corporation igazgatójával is. Sor került egy megállapodás aláírására is, eszerint Japán második legnagyobb bankja és a magyar Eximbank közösen fogják finanszírozni a japán vállalatok magyarországi beruházásait.

A látogatásra a COVID járvány miatt kiadott szigorú beutazási szabályok mellett került sor. Emlékeztetünk, hogy Japán a vízummentes egyezményeket ideiglenesen felfüggesztette, mely Magyarországra is vonatkozik, ezért jelenleg vízum nélkül nincs lehetőség az országba való beutazásra. Lásd a Japán nagykövetség Vízum osztályának tájékoztatóját.

Bővebben:

 

Kapcsolódó cikkek

Bridgestone 15 éves jubileumi ünnepsége

Bridgestone 15 éves jubileumi ünnepsége

A japán cég magyar leányvállalata  15 éve működik Környén. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a jubileumi ünnepségén hangsúlyozta, hogy a cég a koronavírus-járvány alatt leépítések helyett kapacitásfejlesztésbe kezdett.