Suzuki Osamu urat a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki

Suzuki Osamu urat a Magyar Érdemrend Nagykeresztjével tüntették ki

Novák Katalin államfő a Sándor palotában a magyar állam által adományozható legnagyobb kitüntetést nyújtotta át a Suzuki Motor egykori elnökének. Hangsúlyozta „Suzuki úrnak köszönhető a harminc évvel ezelőtti esztergomi beruházás, amely ma is az egyetlen európai hídfőállása a japán vállalatnak.” A Suzuki Motors egykori elnökét kitűntetése alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök is köszöntötte. A kormányfő a Karmelita kolostorban díszvacsorán is vendégül látta Suzuki urat.

photo

Kedves Suzuki úr gratulálok! (kép Orbán Viktor közösségi oldaláról)

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a rangos kitüntetés átadásán rámutatott, hogy Suzuki Osamu úr „igazolta annak a japán mondásnak az igazságát, mely szerint a bölcs ember nem téved el, a bátor nem fordul vissza”. Majd azzal folytatta, „büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország és a magyar emberek részesei lehettek és lehetnek a Suzuki sikertörténetének, amelynek szerves része a magyar gazdaság sikere is”. 

Bővebben:

 

Kapcsolódó cikkek

Elnöki üdvözlet

Elnöki üdvözlet

Az alábbiakban igyekszem tömören összefoglalni, hogy a több mint fél évszázada alakult Klubunk miként igyekszik megfelelni a mai rohanó Világban egy ilyen tradicionális, mondhatnánk klasszikus formában működő keretek között!

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Az 1972-ben alapított klub vezetését Dr. Urbán László vette át Kiss Sándor úrtól, aki 2003 óta vezette a klubot. Áldozatos munkáját ezúton is megköszönve annak a meggyőződésünknek is hangot adunk, hogy a Klub tagjai által egyhangúan Tiszteletbeli Elnökké választott Kiss úr tapasztalatainak átadására, közelgő 80. születésnapja ellenére, a Klub továbbra is számíthat.