Otaka Maszato Japán új nagykövete

Megérkezett Japán új rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Budapestre. Őexcellenciája Otaka Maszato 2020. december másodikán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palota Tükörtermében.

photo

Őexcellenciája Otaka Maszato (FB fiókjából)
 

A rangos Tokiói Egyetemen végzett diplomata 1986-tól dolgozik a japán Külügyminisztériumban. Az ENSZ melletti Biztonsági Tanácsban kezdte meg szolgálatát 1989-ben. Minisztériumában 2001-től ázsiai gazdasági ügyekkel vezető szinten foglalkozott. Thaiföldön és az USA-ban teljesített diplomáciai szolgálatot. 2016-tól sajtótitkárként majd sajtófőigazgatóként működött. Idén októberben nevezték ki nagykövetnek Budapestre. Ez az első európai diplomáciai állomása.

A nagykövet úr köszöntőjét a nagykövetség honlapján lehet elolvasni.

Köszöntjük őexcellenciája Otaka Maszato nagykövet urat, és sok sikert kívánnunk munkájában! Reméljük, hogy már tavasszal klubunk vendégeként fogadgatjuk.

Kapcsolódó cikkek

Elnöki üdvözlet

Elnöki üdvözlet

Az alábbiakban igyekszem tömören összefoglalni, hogy a több mint fél évszázada alakult Klubunk miként igyekszik megfelelni a mai rohanó Világban egy ilyen tradicionális, mondhatnánk klasszikus formában működő keretek között!

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Az 1972-ben alapított klub vezetését Dr. Urbán László vette át Kiss Sándor úrtól, aki 2003 óta vezette a klubot. Áldozatos munkáját ezúton is megköszönve annak a meggyőződésünknek is hangot adunk, hogy a Klub tagjai által egyhangúan Tiszteletbeli Elnökké választott Kiss úr tapasztalatainak átadására, közelgő 80. születésnapja ellenére, a Klub továbbra is számíthat.