Nagyköveti látogatás a Klubban

Nagyköveti látogatás a Klubban

2024. március 1.

A Magyar - Japán Gazdasági Klub talán legrégebbi hagyományainak megfelelően látogatásra hívtuk meg Aulner-Bálint Annát, Magyarország nemrégiben kinevezett tokiói nagykövetét a Klub városmajori székhelyére. A kiváló hangulatú beszélgetés során Nagykövet-asszony átfogó tájékoztatást nyújtott a Japán és Magyarország közötti, főként gazdasági kapcsolatok fejlődéséről., majd az ezt követő kötetlen beszélgetés során a jelenlévők arra a következtetésre jutottak, hogy a jelenlegi bonyolult és sokszor zűrzavaros világban Japán a kiegyensúlyozottságával, rendezettségével akár a "béke szigetének" is tekinthető..

photo

Kapcsolódó cikkek

Interjú az elnökünkkel - Diplomacy&Trade

Interjú az elnökünkkel - Diplomacy&Trade

Interjú készült elnükünkkel, dr. Urbán Lászlóval a Diplomacy&Trade magazin jóvoltából. Az interjúban többek között szó esik a klub tulajdonságairól, előnyeiről, a Japán iránti szeretetről és az oszakai világkiállitáson való részvételről is.  

Találkozó a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületével

Találkozó a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületével

Július 17-én klubunk elnöke és 5 tagja fogadáson vett részt a japán nagykövetségen, ahol őex. ONO Hikariko japán nagykövetasszony házigazdaként látta vendégül - az MJGK képviselőin kívül - a Magyarországi Japán Vállalatok Egyesületének (MJVE, közkeletű nevén a Shokokai) tagjait.