Látogatás a Nagykövetségen – a japán befektetők Magyarországon

Látogatás a Nagykövetségen – a japán befektetők Magyarországon

A Sakura virágzás –japánok tavaszi örömünnepe alkalmából Szíjjártó Péter Külügy- és Külgazdasági miniszter látogatást tett Japán budapesti nagykövetségén. A látogatás után Facebook-oldalán a következő bejegyzést tette :

„Magyarországon mintegy 200 japán vállalat több mint 30 ezer embernek ad munkát, ezzel járulva hozzá sok ezer magyar család kiszámítható megélhetésének biztonságához.

Az elmúlt 8 évben 37 japán vállalat kapott kormányzati támogatást magyarországi beruházásának végrehajtásához, és a japán vállalatok továbbra is elkötelezettek magyarországi működésük fejlesztése mellett. A meglévők mellett vannak új érkezők is, akiket a politikai stabilitás, a beruházási támogatás és Európa legalacsonyabb adói vonzottak Magyarországra. A folyamatos beruházási kedv meglátszik a kereskedelmi számokban is, hiszen tavaly 14 százalékkal nőtt a Japánba irányuló magyar export.

Hálásak vagyunk Nagykövet úrnak a vendéglátásért.”

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20230417-tobb-mint-30-ezer-embernek-ad-munkat-a-japan-vallalatok-magyarorszagon

 

Kapcsolódó cikkek