Ishikawa földrengés - Felhívás adományozásra

Ishikawa földrengés - Felhívás adományozásra

Budapest, 2024.január 30.

FELHÍVÁS

Kedves Japán iránt érdeklődő Barátaink!

Amint az a nemzetközi és a hazai sajtóból ismeretes, Újév január 1-e és 5-e között számos váltakozó erejű földrengés történt Japán nyugati részén, a Noto-félszigeten és Ishikawa prefektúra partjainál, főként Wajima városában. A legerősebb fokozatú rengés 7,6-os erejű volt, amely csak két tizeddel marad el a 2011-es fukushimai rengéstől. A mentőcsapatok azonnal megkezdték az emberi életek és az anyagi javak mentését: az önvédelmi erők 6.300 alkalmazottja vett részt a régióban zajló keresési-és mentési munkálatokban, de még több mint két héttel a rengés után, egy január 17-i közlemény szerint 232-re emelkedett a földrengésben elhunytak száma, és csaknem ezer embert kezeltek a földrengések által okozott különböző sérülések következtében, illetve 21 ember sorsát próbálták megállapítani, akiket továbbra is eltűntként kezelnek. A földrengés következtében 3.100 ember rekedt a katasztrófa által leginkább sújtott településeken, ahol nem volt áram, ivóvíz, élelmiszer, telefon- és internet-kapcsolat: több mint 22 ezer lakóház szenvedett károkat a földrengésben.

A jelen Felhívás aláírói meg vannak győződve arról, hogy ilyen körülmények között nemcsak az azonnali segítség jön jól, ezért február 1-jei kezdettel adománygyűjtő kampányt indítanak. A kampánynak kettős célja, az egyik nyilvánvaló: segítségnyújtás japán barátainknak. A második cél: a gyűjtés eredményét olyan karitatív célokra használjuk fel, amelyeknek nemcsak a meghatározásában, de amelyek alapján egy hosszabb távú együttműködés megalapozásában is bizton támaszkodhatunk japán testvérszervezeteinkre, a tokiói központú JapánMagyar Baráti Társaságra, illetve annak Ishikawa prefektúrabeli helyi tagozatára.

Kampányunkat egy magyar fejlesztésű platformon, a Sharity-n indítjuk..  A Sharity applikáció segítségével lehetőség nyílik egy innovatív digitális platformon keresztül is támogatást nyújtani, akár pénzbeli - jutalékmentes - adományozással, akár egy rövid hirdetés, videó megtekintésével. Utóbbi esetben csupán az időnkkel adományozunk, mivel a hirdető, a videó elhelyezője vállalja helyettünk - szintén jutalékmentesen - a pénzbeli támogatás nyújtását. A Sharity app letölthető mind IOS-n és Androidon. A hagyományos (e-mail megerősítéses) regisztráció ingyenes. https://app.sharity.hu.

Mindazon magyar szervezetek, vállalatok és magánszemélyek, akik szeretnének és tudnak segíteni, az adományokat a következő módokon juttathatják el a károsultaknak:

  1. a Sharity honlapján/applikációjában történő SimplePay bankkártyás fizetéssel (https://adomany.sharity.hu/kampanyok/5059453/hu )

  2. a Sharity adománygyűjtő bankszámlaszámára történő banki átutalással (Sharity Adományszervező Alapítvány 10408155-50527068-81491017, közleményben feltünteve a "Japán" szót)

  3. a Sharity applikáción belüli videónézéssel.

Azt is megköszönjük, ha csak az adománygyűjtő linket (https://adomany.sharity.hu/kampanyok/5059453/hu) továbbítják japánbarátoknak, rokonaiknak, ismerőseiknek, netán ezt a Felhívást osztják tovább ismerőseik felé. Azelért támogatási összeget teljes egészében átutaljuk a JapánMagyar Baráti Társaság Ishikawa prefektúrabeli tagozatának, hogy azt helyben a fentebb jelzett, közösen meghatározott karitatív célokra, illetve szükség esetén a károsultak közvetlen megsegítésére, valamint a károk enyhítésére fordíthassák.



A megértő és nagylelkű segítséget megköszönve, tisztelettel:

MagyarJapán Baráti Társaság MagyarJapán Gazdasági Klub

Takács József elnök sk. Urbán László elnök sk.

Kapcsolódó cikkek

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Új Elnököt és Elnökséget választottunk

Az 1972-ben alapított klub vezetését Dr. Urbán László vette át Kiss Sándor úrtól, aki 2003 óta vezette a klubot. Áldozatos munkáját ezúton is megköszönve annak a meggyőződésünknek is hangot adunk, hogy a Klub tagjai által egyhangúan Tiszteletbeli Elnökké választott Kiss úr tapasztalatainak átadására, közelgő 80. születésnapja ellenére, a Klub továbbra is számíthat.